Kajdi Csaba kritikája Szentkirályi Alexandráról és a főpolgármester-választásról

A közelmúltban Kajdi Csaba, közismertebb nevén Cyla, éles kritikával illette Szentkirályi Alexandrát, miután bejelentette, hogy visszalép a főpolgármesteri posztért folyó versenyben, és Karácsony Gergely is reagált az eseményekre.

Ma reggel váratlanul érkezett a hír, hogy Szentkirályi Alexandra, becenevén "Szandi", visszalép a főpolgármesteri tisztségért folyó küzdelemben, és helyette az LMP-s támogatású Vitézy Dávidot támogatja. Kajdi Csaba, az autójából élőben közvetítve, ironikus hangnemben kommentálta az eseményeket. Előadásában "Szandi" szemszögéből beszélt, mintha ő maga döntött volna a visszalépés mellett, mondván: "Képzeld el a Szandi azt mondta, hogy visszalép. Két nappal a választás előtt... most jutott az eszébe, tudod? Belenézett a noteszába és azt mondta: millió dolgom van még a hétvégén. Nem akarok indulni mégse...".

Kajdi véleménye szerint Szentkirályi Alexandra addig erőltette magát, míg végül feladta, és úgy döntött, hogy Vitézy Dávid lesz a megfelelő jelölt helyette. A választásokkal kapcsolatban Kajdi hangsúlyozta, hogy számára az Európai Parlamenti választás a fontosabb, de hozzátette, hogy nem akarja befolyásolni, hogy az emberek kire szavazzanak: "Bármi van, legyél képbe. Én nem mondom, hogy jobbra, vagy balra szavazz, nem is érdekel az egész, mert már apátiában van a Cyla, de érted?".

Karácsony Gergely, Budapest jelenlegi főpolgármestere, aki vasárnap újraindul a városvezetői posztért, megköszönte a Fidesznek, hogy „kicsit izgalmasabbá tették” a főpolgármester-választást, és reagált Szentkirályi visszalépésének hírére. Karácsony szerint sokan érezték, hogy lefutott meccs ez a főpolgármester-választás, és a Fidesz-KDNP immár csak volt főpolgármester-jelöltje arra buzdítja támogatóit, hogy szavazzanak Vitézy Dávidra.

Kajdi Csaba szarkasztikus megjegyzéssel zárta a videóját, amelyben a nemekkel kapcsolatos közhelyekre utalt: "A Dávid lett a Szandi érted? Soha ne felejtsd: az apa férfi, az anya nő, a Dávid férfi a Szandi nő... állítólag...". Karácsony Gergely a Szabadság-hídon összegyűlt tömeg előtt beszélt, és a választások kapcsán az "apulitika" kifejezést használta, amelyre vegyes reakciók érkeztek a hallgatóságtól.

A választások előestéjén rendezett eseményen Karácsony beszéde előtt a rendezvényt szervező diákmozgalmak képviselői kifejezték hálájukat a főpolgármesternek, amiért elfogadta a mozgalmak fiatalközpontú programcsomagját, és bejelentették, hogy Karácsony már létrehozta a fővárosi diákparlamentet, amely egyik programpontjuk volt. Az eseményen Karácsony arról is beszélt, hogy Vitézy egyértelműen a Fidesz jelöltje, és Szentkirályi visszaléptetése egyszerűen a hatalomról és a gazdasági érdekek kiszolgálásáról szól.