Árverésre kerül a csődbe ment kisvárdai csigagyár vagyontárgyai

A kormány által stratégiailag kiemelt jelentőségűnek minősített, majd csődbe ment kisvárdai csigagyár, a Bourgogne Gastronomy Kft. újabb vagyontárgyait árverezik. A Cégközlöny hirdetményei szerint a felszámoló, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. négy különböző vagyontárgyat kínál eladásra, összesen nettó 4,3 milliárd forint értékben.

A csigagyár korábban 2,6 milliárd forint állami támogatást, valamint eximbanki és 653 millió forintos MKB hitelt kapott a működés beindításához. Ennek ellenére a vállalkozás nem járt sikerrel, és 2021 nyarán csődeljárás alá került, majd egy évvel később megkezdődött a felszámolási eljárás.

Az árverésre bocsátott vagyontárgyak között szerepel egy ipari mosogatógép 650 ezer forintos kikiáltási áron, a csigavonal berendezései 1,057 milliárd forintért, egy szárítógép 300 ezer forintért, valamint maga az élelmiszerfeldolgozó-üzem 2,3 milliárd forintos kikiáltási áron.

Az árverések sikeressége azonban kérdéses, mivel korábban már többször is próbálkoztak a vagyontárgyak értékesítésével. Idén februárban például a céghez tartozó két zalaszentgróti ingatlan is árverésre került, 159,3 millió forintos kikiáltási áron.