Zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki riasztást

A HungaroMet citromsárga riasztást adott ki zivatar és felhőszakadás miatt, mely az ország jelentős részét érinti, és több megyében figyelmeztetés is érvényben van.

Péntek délután a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyet nyugatról kelet felé haladó vastagabb felhőtömbök zavarhatnak meg. Ezen felhők alól helyenként záporokra és zivatarokra kell készülni. A nap folyamán a szél többnyire mérsékelt marad, azonban az északnyugati, nyugati irányba forduló szél záporok és zivatarok környezetében erős, viharos lökésekkel is kísérhető.

A délutáni órákban a hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul, de a késő esti órákra 18 és 26 fok közé hűl a levegő. A zivatarok miatt az ország nagyjából kétharmad részén, míg felhőszakadás miatt néhány járásban adtak ki citromsárga riasztást. Emellett Győr-Moson-Sopron, Vas, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben is érvényben van citromsárga figyelmeztetés a felhőszakadás veszélye miatt.