Az Alföldi mini-Amszterdam: Békéscsaba

Békéscsaba városa a zöld környezet és a kerékpárosbarát infrastruktúra révén vált az ország mini-Amszterdamjává, ahol a helyiek és a turisták egyaránt élvezhetik a két keréken való közlekedést.

Az Alföldi régióban töltött idő nem csak a látnivalókban gazdag, hanem lehetőséget biztosít a sportolásra is, különösen kerékpározásra, amit a térség kiváló kerékpárútjai tesznek lehetővé. Békéscsaba városa különösen kiemelkedik ezen a téren, ahol a helyiek gyakran választják a biciklit mint közlekedési eszközt, és ahol a bringások és autósok harmonikus együttélését tapasztalhatjuk meg. Kotroczó Henrietta, a Tourinform Békéscsaba irodavezetője szerint a város a kerékpározás szerelmeseinek kis paradicsoma.

Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke és a város önkormányzatának tanácsnoka elmondta, hogy a kerékpározás és a turizmus egyre inkább összefonódik, és hogy a Wenckheim kerékpárút az Év Kerékpárútja díj elnyerése óta még több kerékpáros turistát vonz a térségbe. Emellett további fejlesztések is várhatóak a kerékpáros turizmus terén.

Az Arcanum Hotel marketing vezetője, Juhász Ildikó kiemelte, hogy hoteljük az Év kerékpárosbarát szolgáltatója díjat nyerte el, és számos kerékpárosbarát szolgáltatást kínálnak, mint például biztonságos kerékpártárolás, biciklimosási lehetőség, és kerékpáros információs csomagok biztosítása a vendégek számára.

A CsabaParkban a gyerekek egyedi, hústermékek formáját idéző játszótéren játszhatnak, és a bátrabbak kipróbálhatják a hófánkot is. A kultúra iránt érdeklődőknek ajánlott a Munkácsy Emlékház kiállítását felkeresniük.

A Haluskaházban, amely szintén kerékpárosbarát szolgáltató, a látogatók betekinthetnek a tanyasi életbe, állatokat nézhetnek meg, és helyi finomságokat kóstolhatnak. A Wenckheim család rom-kastélyának kerékpárral történő megkerülése is felejthetetlen élményt nyújthat.

A kerékpárosok számára a Kerékpárosbarát alkalmazás kínál további információkat és segítséget a térség felfedezéséhez.