OTP saját részvényeket vásárolt

Az OTP Bank június 6-án jelentős mennyiségű saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén, összesen több mint félmilliárd forint értékben.

Az OTP Bank közel 30 000 darab saját részvényt szerezett be, darabonként 17 494 forintos átlagáron, ami összesítve 525 millió forintot tesz ki. Ezzel a lépéssel az OTP Csoport saját részvény állománya 2 036 521 darabra nőtt, ami a teljes részvényállomány 0,73 százalékát képviseli.

Az idei év során az OTP több alkalommal is vásárolt saját részvényeket, különböző árakon és mennyiségekben. Az év elejétől kezdve a vásárlások összértéke meghaladta a 30 milliárd forintot, az átlagos darabár pedig 17 281 forint volt. Az OTP árfolyama az év folyamán 10,6 százalékos emelkedést mutatott.

A részvényvásárlások részletei, mint a darabszám, az átlagár és az összérték, valamint a napi forgalom százalékban kifejezett értékei, részletesen szerepelnek az OTP által közzétett táblázatban. Az adatokból kiderül, hogy az OTP rendszeresen és jelentős mennyiségben vásárol saját részvényeket, amelyek hozzájárulhatnak a cég piaci pozíciójának erősítéséhez és a részvényárfolyam stabilizálásához.

: Forrás: OTP, Portfolio