Az igazi Big Short: befektetők célkeresztjében az Nvidia

Hatalmas short pozíciók épültek ki az Nvidia részvényeiben a cég részvényárfolyamának meredek emelkedése után, jelenti a Yahoo Finance.

A héten az Nvidia vált a világ második legnagyobb piaci értékű vállalatává, részvényárfolyama idén már 144 százalékkal nőtt. Ez a jelentős emelkedés vonzotta magára a shortosok figyelmét, akik arra fogadnak, hogy a chipgyártó tőzsdei szárnyalása nem fog sokáig tartani.

Az S3 Partners adatai szerint az Nvidia short pozícióinak értéke elérte a 34,4 milliárd dollárt, ami a cég teljes piaci kapitalizációjának közel 1 százalékát teszi ki. Ezzel összehasonlítva, az Apple részvényeiben a short pozíciók összértéke 19,4 milliárd dollár, míg a Teslánál 18,4 milliárd dollár.

Ihor Dusaniwsky, az S3 Partners ügyvezető igazgatója a Yahoo Finance-nek nyilatkozva kijelentette: "Az Nvidia a Big Short most az amerikai piacon". Azonban fontos megjegyezni, hogy a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak.

A legfrissebb piaci adatok szerint az amerikai tőzsdék felemás munkaerőpiaci adatok megérkezése után eséssel nyitottak. A Dow Jones stagnál, a S&P 500 0,1 százalékos mínuszban van, míg a Nasdaq, amelynek része az Nvidia is, 0,1 százalékot esett. A Magnificent Seven, azaz a legismertebb amerikai technológiai vállalatok közül a legrosszabbul ma éppen az Nvidia teljesített, ami tovább erősítheti a shortosok álláspontját.