Közvetlen közelről összecsapó amerikai és orosz páncélosok

Az ukrán 47. dandár által közzétett felvételen egy amerikai M2A2 Bradley és egy orosz BTR-82-es páncélozott szállító harcjármű tűzpárbaját láthatjuk, mindössze néhány méteres távolságból.

Az események egy betonozott úton játszódtak le, ahol a BTR-82-es először egy nem látható célpont ellen nyitott tüzet. Nem sokkal később azonban kiderült, hogy az orosz jármű egy amerikai M2A2 Bradley lövészpáncélosba botlott, amelyet az Egyesült Államok adományozott Ukrajnának. A videón látható, ahogy az amerikai páncélos végigszáguld az úton, míg az orosz BTR-82 az árokba húzódva próbálja megkerülni az ellenséges járművet.

A felvétel drámai pillanatai során a két harcjármű alig néhány méterre kerül el egymást, miközben folyamatosan lövik egymást. A videóban látható jelenetek rendkívül feszült helyzetet ábrázolnak, ezért a megtekintésük csak erős idegzetűeknek ajánlott.

A felvétel végén a BTR-82 sorsa bizonytalan marad, a videó csupán annyit mutat meg, hogy az összecsapás után a jármű erős füstfelhőt bocsát ki, és megáll az út szélén.