Alan Scarfe, a Halálos fegyver 3 és a Dupla dinamit rosszfiúja elhunyt

77 éves korában elhunyt Alan Scarfe, a klasszikusan képzett brit-kanadai színész, aki a Dupla dinamit és a Halálos fegyver 3 című akciófilmekben játszott rosszfiú szerepeiről volt ismert.

Alan Scarfe, aki vastagbélrákban szenvedett, április 28-án hunyt el otthonában, a québeci Longueuilben. Halálának hírét a családja csak később hozta nyilvánosságra a The Hollywood Reporter értesülései szerint.

Scarfe Angliában született, de Vancouverben nevelkedett. Karrierje során többek között a Star Trek: Az új nemzedék epizódjaiban is feltűnt, ahol a romulán Tokath és Mendak admirálist formálta meg 1991-ben és 1993-ban. A Star Trek: Voyager egy 1995-ös részében Augris magisztrátust játszotta.

A színész a Dupla dinamit című akciófilmben a gonosz Nigel Griffith karakterét alakította, aki Jean-Claude Van Damme által megformált ikrekkel, Alex-szel és Chad Wagnerrel került szembe. Ezt követően a Halálos fegyver 3-ban Herman Walters, a belső ügyosztály aljas főnökének szerepében tűnt fel.

Alan Scarfe emellett szerepet kapott a Seven Days – Az időkapu című sorozatban is, amelyben Dr. Bradley Talmadge karakterét játszotta. A sorozat 1998 és 2001 között futott, és Scarfe mind a 66 epizódban szerepelt.