A férjem és a sorozatfüggőség mellékhatásai

Amikor a sorozatnézés már nem csupán szórakozás, hanem együtt jár a párunk egészségügyi problémáival, akkor válik igazán kihívássá. Katalin és Erik története is ezt mutatja, amikor a közös sorozatnézés során váratlanul prosztataproblémák merültek fel.

Minden azzal kezdődött, hogy Katalin és Erik elhatározták, váltanak streamingcsatornát, és a Netflixen kezdtek el sorozatokat nézni. Az újoncok című sorozat volt az első, amit együtt néztek, majd külön-külön is megtalálták a maguknak való filmeket. Katalin a Bridgertonokat darálta, Erik pedig a biciklis versenyeket követte figyelemmel.

A Stranger Things sorozat azonban újra együtt tartotta őket a képernyő előtt, annak ellenére, hogy Eriknek gyakran kellett szünetet tartania a részek között, ami Katalint kezdte idegesíteni. Erik gyakori WC-szükséglete, a kávé és sör fogyasztása mellett egyre több jel utalt arra, hogy komolyabb probléma állhat a háttérben.

Katalin kutakodása az interneten hamar eredményre vezetett, és rájött, hogy Erik valószínűleg krónikus prosztatagyulladásban szenved. A férj végül beismerte, hogy hónapok óta visszatérő panaszai vannak, és Katalin rávette, hogy menjenek orvoshoz.

Az orvosi kezelésnek köszönhetően Erik állapota javulni kezdett, de a teljes gyógyulás még hosszú időt vehet igénybe. A gyógynövények és az életmódváltás mellett úgy döntöttek, hogy a sorozatnézést is mérséklik, és naponta csak egy részt néznek meg. Erik visszatért a biciklizéshez is, és a pár úgy határozott, hogy az éjszakákat más, prosztatabarátabb tevékenységekkel töltik.