Az új szponzor belépésével magasabb szintre kerülhet a padel hazánkban

A padel sportág hazai népszerűségének növekedését jelzi, hogy a CUPRA márka idén támogatni kezdte a Magyar Padel Szövetség által szervezett versenysorozatokat, beleértve a Hungarian Padel Tour 26 állomását, valamint az Országos Felnőtt, Szenior és Junior bajnokságokat és Csapatbajnokságokat is. A márka korábban a World Padel Tour kiemelt névadó szponzora volt, és jelenleg is támogatja számos európai bajnokságot és nemzeti csapatot. A CUPRA értékjegyei, mint a teljesítmény, dinamizmus és egyediség, a padel sportágban is megjelennek, valamint az a törekvés, hogy újradefiniálják a versenykategóriájukat. A Budapest belvárosában megnyílt CUPRA Garage in the City bemutatóteremben tartott sajtótájékoztatón a sportág szerelmesei, többek között Szabó Győző, Kabát Péter és Juhász Roland is részt vettek.

Juhász Roland, a magyar válogatott korábbi hátvédje szerint a padel sportág őrült népszerűségnek örvend, és számára nagy élményt nyújt a játék. Szabó Győző hozzátette, hogy a sport könnyen elsajátítható, és az üvegfalakkal való játék újdonságot és szépséget ad hozzá. A padel sportot nemzetközi sztárok is kedvelik, például John Terry, Patrick Kluivert és a PSG elnöke, Nasser El-Khailifi is játszott már, és Jürgen Klopp is padeles videóval jelentkezett a Liverpool vezetőedzői posztjáról való lemondása után.

A padel sport az elmúlt években dinamikusan fejlődött nemzetközileg és Magyarországon is. Míg korábban csak néhány pálya állt rendelkezésre, ma már közel 70 pálya található az országban, és új pályák nyíltak többek között Debrecenben, Győrben, Mosonmagyaróváron és Veszprémben, hamarosan pedig Pécsen is.

A sport világszerte 25 millió embert vonz 60 országban, és a világ egyik legdinamikusabban növekvő sportjának számít. A padel egy 10x20 méteres pályán játszott páros játék, amelyet üvegfal és kerítés vesz körbe, és ezeket a játék során érdemes, sőt fontos bevonni. Egyszerűsége és más ütőjátékokhoz való hasonlósága miatt vált népszerűvé, és mostanra Nagy-Britanniában, Hollandiában és Olaszországban is hódít.

Aczél László, a Magyar Padel Szövetség alelnöke szerint nagy megtiszteltetés, hogy a CUPRA támogatja a versenysorozatot és a válogatottat, hiszen a márka nemzetközi szinten is a legnagyobb sztárok mellett áll.