Német ipari termelés csökkenése

Ellentétben a várt növekedéssel, áprilisban csökkenést regisztráltak a német ipari termelésben, amit a Destatis szövetségi statisztikai hivatal ismertetett pénteken.

Április hónapban a német ipari termelés 0,1 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest, ami ellentmond a prognosztizált 0,1 százalékos növekedésnek. Ez a csökkenés követi a márciusi 0,4 százalékos havi visszaesést. Az előző év azonos időszakához viszonyítva az áprilisi adatok 3,9 százalékos elmaradást mutatnak, míg márciusban ez az érték 4,3 százalék volt.

Az ipar különböző ágazatai eltérő teljesítményt nyújtottak az elmúlt hónapban. Az építőipar különösen gyengén teljesített, 2,1 százalékos csökkenést mutatva márciushoz képest, míg az autóipar kiemelkedően, 4,2 százalékos növekedést ért el. Az energiatermelés is pozitív irányba mozdult el, 1,6 százalékos emelkedést produkálva áprilisban.

A beruházási javak és a fogyasztási cikkek termelése egyaránt 0,8 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest, azonban a közbenső termékek gyártása 0,9 százalékkal csökkent.