Új TikTok-trend hódít a kutyatulajdonosok körében

A TikTokon terjedő legújabb kihívásban a kutyák kapják a főszerepet, ahol a gazdik kezeiket egymásra helyezve várnak a kedvenceik reakciójára. Ez a trend, ellentétben más divatokkal, nem jelent veszélyt az állatokra.

A kihívás során a kutyák a kamera előtt helyet foglalnak, miközben a gazdik egymásra teszik a kezüket és figyelik az állat reakcióját. Az "Az Én Kutyám" magazin beszámolója szerint a legtöbb kutya ismeri a "pacsi" kézmozdulatot, és tudja, mi a helyzet elvárása, de vannak olyan esetek is, amikor az állatok csak utánozzák gazdáikat, vagy éppen nem értik, mi a feladat.

Catherine Reeve, egy kutyaoktató szerint, ha egy kutya nem ajánlja fel a kért gesztust, az nem jelenti azt, hogy az állat nem okos, nem szereti a gazdáját, vagy nem érzi magát a család részének.

A TikTokon megosztott videók között találhatók sikeres "hands in" kihívások, de akadnak olyan felvételek is, ahol a kutyák nem tudják, mit kellene tenniük.

Továbbá, az "Az Én Kutyám" magazin által rendezett DOGZ Fesztivál és Konferencia szeptember 7-én kerül megrendezésre, három helyszínen, kutyás szakemberekkel és közel 20 kutyás programmal. A városligeti eseményen látványos bemutatók, ingyenes állatorvosi tanácsadás és szakmai előadások várják az érdeklődőket.*