Átalakul a Generali Alapkezelő

A Generali Csoport bejelentette, hogy 2025-től a Generali Alapkezelő a Generali Investments CEE fióktelepeként fog működni, ami a kelet-közép-európai régióban is érinti a magyarországi tevékenységet.

A csoport közleménye alapján az átszervezés során a Generali továbbra is a közép-kelet-európai piacokon lesz jelen, de új struktúrában, a vagyonkezeléssel foglalkozó fióktelepein keresztül. A magyar Generali Alapkezelő is ezen a néven fogja kínálni a befektetési és vagyonkezelési szolgáltatásait 2025-től.

A nemzetközi szinten is elkötelezett Generali Alapkezelő kiemelt figyelmet fordít a magyar piacra, új technológiák bevezetésére és a szolgáltatások színvonalának emelésére. A szervezeti átalakulás során az ügyfelek és partnerek nem tapasztalnak fennakadást, a szolgáltatásokat továbbra is a budapesti kollégák nyújtják, és a befektetéseket helyben kezelik.

Az átalakulás új lehetőségeket is kínál az ügyfelek számára, hiszen hozzáférhetnek a szélesebb regionális termékkínálathoz, a közép-kelet-európai piacok tapasztalataihoz, valamint a Generali nemzetközi elemzői hátteréhez. Az átalakulás jogutódlással történik, így az ügyfeleknek és partnereknek nincs teendőjük az átszervezéssel kapcsolatban.

Fontos megjegyezni, hogy a fentiek nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.