Vadállatok visszatérése a természetbe a Fővárosi Állatkert segítségével

A Fővárosi Állat- és Növénykert sikeresen rehabilitált és mentett madarakat, valamint kisemlősöket engedett vissza a természetbe. Az állatokat azok természetes élőhelyén engedték szabadon, és az eseményről fotók is készültek.

A Fővárosi Állat- és Növénykert kiemelt figyelmet fordít a természetvédelemre, és ennek részeként végzi a vadállatmentést. A sérült vagy elárvult állatokat a cél az, hogy úgy gyógyítsák meg és neveljenek fel, hogy később önállóan is képesek legyenek élni a vadonban. A rehabilitációs folyamat utolsó lépése, hogy az állatokat visszaengedik az élőhelyükre, olyan területekre, ahol elegendő táplálékot, búvóhelyet találnak, és ahol a fajtársaik is jelen vannak. Ezeket a helyszíneket a nemzeti parkok és más természetvédelmi területek szakembereivel együttműködve választják ki.

Az idei évben a Fővárosi Állatkert először kora tavasszal sünöket engedett szabadon, majd a napokban a Vác feletti Naszály térségében került sor a vadállatok repatriálására. A közleményük szerint 19 széncinege, 14 fekete rigó, 7 nagy fakopáncs, 1 mezei veréb, 1 házi rozsdafarkú, 1 meggyvágó, 5 nagy pele és 1 sün nyerte vissza szabadságát a vadállatmentő központból.