A Mission Impossible-szikla emberéletet követelt

Meghalt egy férfi Norvégiában, miután lezuhant a Preikestolenről, ami egy 604 méter magas szikla és egyben a Mission Impossible filmek egyik forgatási helyszíne.

A Preikestolen, vagy angol nevén Pulpit Rock, Norvégia dél-nyugati részén található és az ország egyik legnépszerűbb túrázó területe, évente több mint 300 000 látogatót vonz. A balesetek száma sajnos növekedhet a látogatók számának emelkedésével. Egy 40 év körüli túrázó vesztette életét a múlt héten, amikor lezuhant a szikláról.

Nina Thommesen, a Sør-Vest rendőrség munkatársa megerősítette, hogy az áldozat egyedül túrázott, és a helyszínen megtalálták a telefonját és a személyi iratait is. Habár hivatalosan még nem azonosították, a rendőrség biztos a személyazonosságában.

A rendőrség szerint az eset baleset, nem bűncselekmény. Két tanút is kihallgattak, akik közül az egyik látta, hogy a férfi megcsúszott és zuhant le a szikláról.

A Preikestolen különösen a Mission Impossible filmek hatodik részének, a 2018-as Utóhatásnak köszönhetően vált híressé, amelyet itt forgattak. A film végén két fontos szereplő is leesik a szikláról. A film premierjére 2000 ember gyalogolt el a sziklához, hogy megtekintsék a lézerrel kivilágított öblöt és a helyszínen nézzék meg a filmet. Tom Cruise, a film főszereplője szerint ez volt a film legmegőrültebb vetítése.