Vajon újra eléri a forint az 400-as eurót?

A forint árfolyama júniusban gyors gyengülésnek indult, miután április közepe és május vége között még erősödést mutatott. A korábban elérhetőnek tűnő 380-as euró árfolyam után mára a forint 390 fölé került. A változásokat és a forint kilátásait egy ingyenes befektetői klubon tárgyalják majd.

Az árfolyam mozgását nemzetközi tényezők is befolyásolják, és a nyaralási szezon közeledtével felmerül a kérdés, hogy meddig gyengülhet még a magyar deviza, és vajon visszatér-e a 400-as euró árfolyam. A forint gyengülésének okairól, a rövid- és hosszú távú kilátásokról, valamint az euróváltás ideális időpontjáról is szó esik majd a Portfolio Signature klubrendezvényén. A kamatok és az infláció magyarországi alakulása, valamint ezek hatása a forintra is terítékre kerülnek. Az esemény 2024. június 19-én 17:30-kor kezdődik online, és a részvétel ingyenes, de előfizetéshez és regisztrációhoz kötött. Az előfizetés havi díja 2 490 forint, éves díja pedig 29 845 forint. A klubon való részvételhez szükséges regisztráció a Portfolio Signature PRO előfizetői számára elérhető.

A Portfolio Signature online klubesemény egy előfizetői program része, amely kiemelt elemzésekkel, prémium hírlevelekkel és online eseményekkel segíti az olvasókat a gazdasági tájékozódásban. Az előfizetési díjak havi és éves bontásban is megegyeznek, és az előfizetés bármikor lemondható. Az előfizetői programról további információk a portál weboldalán érhetők el.

A rendezvény programja

17:30 - 17:35 Köszöntő - Előadó: Zsoldos Ákos, elemző, Portfolio Csoport

17:35 - 17:50 Előadás - Előadó: Kaszab Balázs, elemző, Portfolio Csoport

17:50 - 18:35 Panelbeszélgetés - Moderátor: Zsoldos Ákos, elemző, Portfolio Csoport - Résztvevők: Kolba Miklós, Szenior Treasury értékesítési üzletkötő, ING Bank és Trippon Mariann, vezető makrogazdasági elemző, CIB Bank

18:35 - 18:50 Résztvevői kérdések & válaszok

Helyszín és időpont

Az esemény online kerül megrendezésre, a részleteket a klub előtt küldik el a résztvevőknek emailben. A részvételhez szükséges előfizetés és regisztráció a Portfolio Signature weboldalán keresztül érhető el.

Fontos megjegyezni, hogy a cikkben szereplő információk nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.