A GameStop részvényeinek hirtelen emelkedése

A GameStop részvényeinek árfolyama jelentősen megugrott csütörtökön, miután Keith Gill, aki a Redditen Roaring Kitty néven vált ismertté, bejelentette, hogy élő közvetítést fog tartani a YouTube-on. A részvények ára a bejelentés hatására 33%-kal emelkedett, és a kereskedést az árfolyam ingadozása miatt ideiglenesen le is állították.

A CNBC szerint a péntek déli livestreamen Gill a GameStopban lévő jelentős részesedéséről fog beszélni. A hír hallatán a cég részvényei a héten közel 70%-ot erősödtek.

A közvetítésre már több mint 8000 ember jelentkezett, és a chatboxon keresztül számos komment érkezett.

Keith Gill, aki korábban a Massachusetts Mutual Life Insurance marketingese volt, 2021-ben vált híressé, amikor kereskedési lázat indított el a GameStop részvényeivel. Ez a helyzet több kongresszusi meghallgatást is eredményezett a brókerek gyakorlatáról és a kiskereskedelmi kereskedés gamifikációjáról.

Gill nemrégiben újra megjelent az interneten, több mint három évvel a kereskedési mánia után. Múlt vasárnap kezdett el képernyőképeket közzétenni E-Trade portfóliójáról, amelyek alapján kiderült, hogy még mindig 5 millió GameStop törzsrészvényt és 120 000 vételi opciót birtokol, melyek piaci értéke legalább 200 millió dollár.

A frissítések közzétételét abbahagyta, miután a Wall Street Journal beszámolt arról, hogy a Morgan Stanley E-Trade brókere a lehetséges piaci manipulációval kapcsolatos aggodalmak miatt fontolgatja a kirúgását.

: Forrás: CNBC