"Szuperautomaták" tesztelése az Egyesült Királyságban

Nagy-Britanniában új generációs bankautomatákat tesztelnek, amelyek képesek több bank ügyfeleinek készpénzbefizetéseit is fogadni, a Finextra jelentése szerint. Az első ilyen "szuperautomata" Warwickshire-ben, Atherstone városában kezdte meg működését, és a Cash Access UK tervei szerint további ATM-eket is tesztelni fognak a jövőben.

A bankfiókok számának csökkenése miatt az ügyfeleknek egyre nagyobb távolságokat kell megtenniük, hogy készpénzt fizethessenek be számláikra. Ez különösen a kisvállalkozókat érinti hátrányosan, akik a napi bevételüket szeretnék biztonságban tudni.

Martin McTague, a Kisvállalkozások Szövetségének (FSB) országos elnöke szerint a bankfiókhálózat csökkenése miatt sokan maradtak létfontosságú szolgáltatások nélkül. McTague kiemelte, hogy az új ATM-ek különösen a kisvállalkozók számára jelenthetnek megoldást, lehetővé téve számukra, hogy a napi bevételeiket biztonságosan befizethessék anélkül, hogy a vállalkozást korábban be kellene zárniuk vagy hosszú utakat kellene megtenniük.

Az új ATM-ek a Bank of Scotland, a Barclays, a Halifax, a Lloyds, a NatWest, a Royal Bank of Scotland és az Ulster Bank ügyfeleinek készpénzbefizetéseit fogadják majd, így több banki szolgáltatást egyesítve kínálnak megoldást a felhasználóknak.