Karácsony Gergely ellen becsületsértés miatt feljelentést tett a volt zuglói főépítész

A volt zuglói főépítész, Dienes János becsületsértésért perelni készül Karácsony Gergely főpolgármestert, aki egy politikai vitában futóbolondnak nevezte. Dienes emellett Zugló jegyzője ellen is feljelentést fontolgat.

Dienes János szerdán tájékoztatta a sajtót, hogy becsületsértésért bepereli Karácsony Gergelyt, aki a május 31-i főpolgármester-jelölti vitában futóbolondnak nevezte őt. Dienes a Válasz Online-ban megjelent cikkében úgy nyilatkozott, hogy a jelzőt a választási kampány felfokozott hangulatának tudja be, és amennyiben Karácsony nyilvánosan visszavonja az állítást és bocsánatot kér, akkor visszavonja a feljelentést.

A volt főépítész állítása szerint tavaly rúgták ki zuglói állásából, amiért negatív szakvéleményeket adott a Bosnyák téri gigaberuházással kapcsolatban, amit az önkormányzat tagad. Dienes szerint Karácsony Gergely, még mint zuglói polgármester, egy értékaránytalan szerződést próbált áttolni a testületen, amelyben többletépítési jogot adott egy beruházónak, miközben jelentős összegeket engedett el. Dienes továbbá azt állítja, hogy Horváth Csaba jelenlegi polgármester is hasonlóan értékaránytalan szerződéseket próbált megkötni, és a közmű- és útépítési kötelezettségeket úgy állította be, mintha azok új vállalások lennének, holott a beruházónak eleve kötelezettsége volt ezekre.