Várpalotai támadás: volt párját bántalmazta egy férfi

Várpalotán egy 48 éves férfi megtámadta volt élettársát, akit előbb szidalmazott, majd haját tépve és felmosónyéllel ütve bántalmazott. Az eset kapcsán a rendőrség több bűncselekmény miatt is eljárást indított.

A várpalotai rendőrök felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének, rongálás vétségének és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy 48 éves helyi férfi ellen. A támadás június 2-án történt, amikor a férfi megjelent volt párja lakásánál, és az ajtó megnyitása után azonnal verbális agresszióval és fizikai erőszakkal lépett fel az asszony ellen.

Az incidens során az asszony a lépcsőházba menekült, de a férfi követte őt, és a lakásban is randalírozott. A támadó a menekülő nőt felmosónyéllel többször megütötte.

A rendőrség a bűncselekménnyel gyanúsított férfit őrizetbe vette, és kezdeményezte a letartóztatását. Az eset nem áll összefüggésben azzal, hogy a büntetés-végrehajtás munkatársai az elmúlt időszakban két különböző közlekedési baleset helyszínén is segítséget nyújtottak, amivel életeket mentettek meg. Az egyik esetben a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet műveleti egységének tagjai egy útról lesodródott személygépkocsiban utazó egy felnőtt és három gyermek ellátásában vettek részt, míg a másik esetben a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állománya segítette a baleseti helyszín biztosítását és a forgalom irányítását Dömsöd előtt.