Vitézy: Főpolgármester úr, hol vannak a beígért traffipaxok?

Hol vannak az ígért traffipaxok? – tette fel a kérdést Karácsony Gergelynek Vitézy Dávid a szerdai sajtótájékoztatóján. A főpolgármester-jelölt szerint a jelenlegi városvezető korábbi ígéretei a gyorshajtás elleni küzdelem terén nem valósultak meg.

Vitézy emlékeztetett arra, hogy tavaly júliusban egy tragikus baleset történt az Árpád hídon, ahol egy 26 éves kerékpáros vesztette életét versenyző autósok miatt. Ezt követően Lázár János építési és közlekedési miniszter azonnali KRESZ-módosítást ígért, míg Karácsony Gergely főpolgármester 45 sebességmérő telepítését jelentette be, hangsúlyozva, hogy keményen fellép a gyorshajtók ellen.

Vitézy Dávid kritikája szerint azonban közel egy év elteltével a beígért traffipaxok továbbra is hiányoznak a fővárosból. A főpolgármester-jelölt szerint ez nem pénzkérdés, hanem a városvezetés lustaságának és nemtörődömségének eredménye, hiszen a traffipaxokat már kibérelték, de azok mégsem kerültek kihasználásra.

Vitézy kiemelte, hogy a városvezetői feladatok ellátása nem lehetetlen, erre példaként hozta fel, hogy két ellenzéki vezetésű kerületben – a II. és a VI. kerületben – sikerült új sebességmérőket telepíteniük a BRFK-val együttműködve. Ezzel szemben a Lázár által ígért KRESZ-módosítás sem valósult meg.

Vitézy Dávid vállalta, hogy főpolgármesterként legalább száz traffipaxot helyez ki, és mindent megtesz az új KRESZ kormányzati jóváhagyásáért.