A legbefolyásosabb médiavezetők Magyarországon 2024

Megőrizte első helyét a legbefolyásosabb médiavezetők 2024-es toplistáján Vidus Gabriella, az RTL vezére, míg a második helyen Vaszily Miklós, a TV2 igazgatóságának elnöke és az Indamedia egyik tulajdonosa végzett.

A Marketing&Média kommunikációs szaklap által összeállított rangsorban harmadik helyre Guttengéber Csabát, az Atmedia ügyvezetőjét választotta a 27 tagú zsűri. Ez az idén már a 17. alkalom, hogy a lista elkészült, és ismét a kereskedelmi televíziók vezetői kerültek az élre, ami a szektor töretlen befolyását mutatja.

A zsűri a negyedik helyre Pavel Stanchevet, a TV2 Csoport vezérigazgatóját emelte, aki a tavalyi hetedik helyről ugrott előre, köszönhetően annak, hogy a TV2 Csoportot piacvezető társasággá tette. Gulyás János, a Wavemaker Hungary ügyvezetője és Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója is évek óta megtalálható a top 10-ben.

A lista további ismert nevei között találjuk Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezetőjét, Bíró Pált, a Google magyarországi vezetőjét, valamint Fischer Gábort, a TV2 Csoport programigazgatóját és Somlói Zsoltot, a Mindshare médiaügynökség ügyvezetőjét.

A „TOP 50 – A legbefolyásosabb médiavezetők” teljes listája a 2024. június 4-én megjelent Marketing&Média kommunikációs szaklapban tekinthető meg.