Zápor, zivatar válthatja a napsütést szerdán

Sok napsütésre számíthatunk szerdán, azonban a napfényt gomolyfelhők, délen és délkeleten pedig fátyolfelhők is kiegészíthetik. A Kiderül előrejelzése szerint szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, melyeket helyenként felhőszakadás-szerű esőzések is kísérhetnek. Az ország egészére kiadták a figyelmeztetést, mivel a déli óráktól estig szórványosan – az északi megyékben kisebb számban – valószínű zivatar, amelyekhez helyenként jelentősebb mennyiségű (20-30 mm) csapadék, néhol viharos (55-75 km/h) széllökés, illetve jégeső (2 cm alatti átmérővel) társulhat.

A nap folyamán a gomolyfelhők feloszlanak, és estére a csapadék is megszűnik. A szél zivatarok idején átmenetileg erősödhet meg, esetleg viharossá válhat.

A hőmérsékleti viszonyokat tekintve a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható. Késő estére a hőmérséklet 15 és 21 fok közé hűl le. Az éjszaka második felében északnyugaton megnövekedhet a felhőzet, és arrafelé kis eséllyel zápor nem kizárt. Hajnalra párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet. Gyenge lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között várható, az északi völgyekben ennél kissé hűvösebb lehet.