Texasban új tőzsdét terveznek

Texas államban tervezik egy új amerikai tőzsde létrehozását, amely egy teljesen elektronikus, nemzeti értéktőzsde lenne, és ennek érdekében már 120 millió dollárt gyűjtöttek össze befektetőktől.

A TXSE, amely a tervezett új tőzsde neve, honlapja szerint egy modern és innovatív platformot kíván létrehozni, amely a "hagyományos" amerikai tőzsdék, mint az NYSE és a Nasdaq mellett működne. James Lee, a TXSE elnök-vezérigazgatója szerint a dallasi székhelyű csoport több mint két tucat befektetőtől gyűjtött össze 120 millió dollárt, köztük olyan nagynevű befektetők is támogatják a kezdeményezést, mint a BlackRock és a Citadel Securities.

A TXSE célja, hogy az új tőzsde 2025-ben megkezdje a kereskedést, és egy olyan alternatívát kínáljon, amely a New York-i tőzsde és a Nasdaq vezérigazgató-barát megoldásaként pozicionálja magát. Az új tőzsde létrehozásának hírével egy időben egy vitatott Nasdaq-szabály is napvilágot látott, amely előírja a tőzsdén jegyzett vállalatok számára, hogy közzétegyék az igazgatótanácsuk sokszínűségére vonatkozó információkat.

Fontos megjegyezni, hogy a jelen cikk nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak, és csak tájékoztató jellegű.