A nyomozók bizonyítékot találhattak Madeleine McCann feltételezett gyilkosa ellen

A rendőrség egyik nyomozója szerint két olyan e-mail fiókot találtak, amelyek összekapcsolhatják Christian Brücknert, Madeleine McCann feltételezett gyilkosát az ügyhöz. A tárgyalás még folyamatban van, és bár GPS-koordináták, telefonhívások és szemtanúk is alátámasztják Brückner jelenlétét a kislány elrablásának helyszínén, perdöntő bizonyíték még nem került elő.

Titus Stampa vezető nyomozó egy németországi bíróságnak elmondta, hogy Brückner által használt Hotmail-fiókokban talált e-mailek közvetlenül köthetők az ügyhöz. Azonban a nyomozó nem oszthatja meg a bizonyítékok részleteit, mivel azok „a fiatal Madeleine meggyilkolásával kapcsolatosak”. Brückner jelenleg Németországban bírósági eljárás alatt áll, más szexuális bűncselekmények miatt, és tagadja, hogy köze lenne Madeleine eltűnéséhez. Egy külső merevlemez is az ügy része, de ennek részleteiről a nyomozó nem nyilatkozhatott. A rendőrség egy második fiókot is talált, ahol Brückner gyermekbántalmazásról szóló tartalmakat osztott meg másokkal. Brückner állítólag 2007 elején törölte az összes e-mailt erről a fiókról, amikor Madeleine eltűnt a dél-portugáliai Praia da Luzban lévő szállodából. Stampa szerint a postaládában semmi sem maradt 2007 januárjától kezdve.

Madeleine McCann 2007. május 3-án tűnt el a családja Ocean Club üdülőhelyén lévő nyaralójának egyik hálószobájából. A brit rendőrség kezdetben nyomozott az ügyben, majd 2008-ban bizonyítékok hiányában megszüntették az ügyet. A család magánnyomozókkal folytatta a kutatást, amíg a Scotland Yard 2011-ben újra meg nem indította a nyomozást. A német hatóságok 2020-ban nevezték meg Brücknert mint lehetséges gyanúsítottat, és azóta is folyik a nyomozás. Az ügyészek 2019-ben hozzáférést kaptak egy titkos e-mail fiókhoz, amely visszaélések képeit tartalmazta, és amelyet állítólag 2007 januárjában nyitottak meg.

Brückner állítólag megpróbált törölni „számos e-mailt”, amelyeken gyerekek bántalmazása látható. Stampa egy olyan e-mailt is ismertetett, amelyet állítólag Brückner írt, és amelyben egy ötéves kislány és édesanyja elrablásáról és szexuális bántalmazásáról írt. Ezt a történetet egy másolatban 2017-ben Portugáliában is megtalálták egy Brückner által használt laptopon.

Brücknert 2022-ben gyanúsították meg az ügyben, miután látták a sárga-fehér VW T3 Westfalia lakóautóját Praia da Luz közelében. Ő tagadta, hogy a környéken lett volna, és elhatárolódott a vádaktól. A nyomozók tavaly májusban egy víztározót kutattak át Silves közelében, amelyet Brückner „kis paradicsomának” nevezett. Németországban tanúvallomások hangzottak el, és újabb kérések merültek fel Brückner korábbi tartózkodási helyeinek vizsgálatára. Brückner jelenleg bíróság előtt áll, többek között három nő megerőszakolásával és gyerekek bántalmazásával vádolják 2000 és 2017 között Algarve-ban. 2019-ben hét évre börtönbe került egy idős nő megerőszakolásáért Algarve-ban. A mostani tárgyalása februárban kezdődött, ahol tanúk azt állítják, hogy látták Brücknert felkavaró szexvideókon. Brückner védője többször is megpróbálta kizárni a tanúkat, mondván, hogy az ügy elfogult a Madeleine-ügyhöz fűződő kapcsolat miatt, de eddig sikertelenül. A tárgyalás tovább folytatódik.