Áradások sújtják Dél-Németországot

Dél-Németországban történelmi áradások pusztítanak, a heves esőzések következtében a Duna és az Inn folyók vízszintje veszélyesen megemelkedett. Egy 32 éves nőt 62 órán keresztül tartózkodott egy fa tetején, mielőtt a mentők ki tudták volna szabadítani az áradó Dunából.

A Duna és az Inn folyók vízszintjének emelkedése több településen is veszélyezteti az emberek életét. A legkritikusabb helyzet a bajorországi Passauban alakult ki, ahol a két folyó találkozik. A város polgármestere, Jürgen Dupper katasztrófahelyzetet hirdetett, miután a Duna vízszintje elérte a 970 centimétert, ami jelentősen meghaladja a normális, körülbelül 550 centiméteres vízállást.

A Neu-Ulm melletti Silberwald erdőben ért a Duna áradása egy nőt, aki egy fára mászott fel a hullámok elől. A 32 éves nő szombatról vasárnapra virradó éjjel még fel tudta hívni a mobiltelefonján a mentőszolgálat irányítóközpontját, de nem sokkal később lemerült a készülék, így a mentőknek szinte tűt kellett keresniük a szénakazalban. A mentőalakulatok kedden találtak rá a bajba jutott nőre, aki szombat este indult kirándulni, de az áradás miatt menedéket kellett keresnie egy fán. A nőt végül egy keresődrón segítségével találták meg, és 62 óra elteltével sikerült kimenteniük. Miután sikerült lehozniuk, a mentők kórházba vitték, mert az ágakon töltött két és fél nap alatt legyengült és kiszáradt.

A helyzet szerda reggelre kezdett javulni, amikor a vízszint lassan apadni kezdett. Az áradások következtében Bajorországban eddig három ember vesztette életét, és további eltűntek után kutatnak a hatóságok.