Halálos kimenetelű frontális ütközés az 55-ös úton és tömegbaleset az 5-ös főúton

Szerdán délelőtt halálos baleset történt az 55-ös úton, Domaszék közelében, ami miatt a hatóságok teljes útlezárást rendeltek el. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelentette be az intézkedést a police.hu oldalon.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze frontálisan az 55-ös út 6-os kilométerénél. Valamivel 9 óra előtt a Szeged felé tartó személygépkocsi ismeretlen okból áttért a szemben lévő sávba, és ott ütközött a kisteherautóval. A személygépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a forgalmat mindkét irányban lezárták, és a rendőrség a közlekedőket arra kéri, hogy lehetőség szerint kerüljék el a baleset sújtotta útszakaszt.

Szerda este a tragédia után nem sokkal újabb baleset történt Szeged külterületén, ahol hét autó rohant egymásba az 5-ös főúton, a 160-as kilométernél. A szegedi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett áramtalanították a járműveket, és a főutat teljes szélességében lezárták. Vad Róbert, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint az úttestre került olaj és az eső miatt a burkolat nagyon csúszossá vált, ami tovább súlyosbította a helyzetet. Személyi sérülés is történt, de annak súlyosságáról egyelőre nincs információ.

Hét óra után nem sokkal egy harmadik balesetről is érkezett hír. Egy személygépkocsi letért az úttestről és az árokba borult az 5-ös főút 156-os kilométerénél, Szatymaznál. A ruzsai hivatásos és a sándorfalvai önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, és az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra lehetett számítani.