Gyermeksebészeti változások Szolnokon

Szolnokon június 1-től a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti osztályának orvosai veszik át a gyermeksebészeti ellátást. A váltásra azért kerül sor, mert május végéig a helyi kórházban egy részmunkaidős, nyugdíjas korú szakorvos látta el a feladatokat. A Telex.hu értesülései szerint Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója megerősítette, hogy a szakmai megállapodás értelmében a gyermeksebészeti ellátás továbbra is rendelkezésre áll majd.

A kórház vezetősége reagált a közösségi médiában terjedő hírekre, miszerint megszűnt volna a gyermeksebészeti ellátás Szolnokon. A vezetőség cáfolta ezeket az állításokat, hangsúlyozva, hogy az intézményben továbbra is biztosított marad a gyermeksebészeti ellátás.

Azonban néhány napja az Economx arról számolt be, hogy már hetek óta nincs traumatológiai és gyermeksebészeti ellátás Szegeden, épp abban a városban, ahonnan most a szakorvosok egy részét Szolnokra irányítják át. Ez felveti a kérdést, hogy a szegedi klinikának milyen hatással lesz ez a lépés a saját működésére, és hogyan tudják majd biztosítani a szükséges szakembereket mindkét helyszínen.