Halált okozó apát ítéltek el Szekszárdon

Három év három hónap börtönbüntetésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék azt a huszonöt év körüli férfit, aki a gyermekével állítólag csúnyán beszélő férfit olyan erővel lökte meg, hogy az a következményes sérülések miatt később meghalt.

A Szekszárdi Törvényszék tájékoztatása szerint az eset tavaly áprilisban történt, amikor a huszonéves apa és hétéves kisfia egy húsvéti locsoló bálon vettek részt. Az eseményen jelen volt egy hatvanéves férfi is, aki később az áldozattá vált. A kisfiú éjjel egy óra körül jelezte apjának, hogy a férfi bántotta őt, bár csak szavakban történt az incidens.

Az apa, aki szintén ittas állapotban volt, szembesíteni akarta a vádlottat tettével, ezért kihívta a művelődési ház elé. A vita hevében a terhelt combon rúgta az idősebb férfit, majd amikor az elindult hazafelé, az apa mellkason lökte, mely következtében az áldozat hanyatt esett és fejsérülést szenvedett. A lökés annyira erős volt, hogy a férfi a betonozott úttestre esett, 2,5 méter távolságra a szegélykőtől.

Az apa látva a sérüléseket, azonnal mentőt hívott. Az áldozat súlyos fejsérüléseket szenvedett, többek között nyakszirtcsonti koponyatörést és agyduzzanatot, amelyek egy hónappal később halálhoz vezettek. Az okozott sérülések és a halál közötti ok-okozati összefüggést a bíróság megállapította. A vádlott a cselekményét beismerő és megbánó magatartást tanúsított, így a büntetés kétharmadának letöltése után feltételes szabadlábra bocsátható. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyészség pedig három munkanap gondolkodási időt kért.