Szalai Kriszta és férje házperes ügye végre lezárult

Körülbelül öt évig tartó jogi küzdelem után Szalai Kriszta és férje, Cserna Antal házperes ügye lezárult, miután a színész házaspár belement a peren kívüli megegyezésbe.

Szalai Kriszta és Cserna Antal otthona alatt a föld megcsúszott, ami a mellettük zajló építkezés következménye lehetett. A ház életveszélyessé vált, a szél befújt, ezért a házaspár feljelentést tett, és évek óta tartott a bírósági eljárás. A sok tárgyalás után a házaspár úgy döntött, hogy a testi és lelki egészségük fontosabb, mint a per megnyerése.

A másik fél felajánlotta az egyezséget, amibe beleegyeztek, mivel majdnem a házasságuk és egészségük is kárba veszett volna emiatt a hosszú pereskedés miatt. Szalai Kriszta elmondása szerint anyagilag is sokat vesztettek az ügyön, de képesek voltak túllépni az anyagi veszteségen, és érzelmileg megnyugodni, ami számukra a legfontosabb volt. A nyár folyamán még szükséges lesz földmunkákat végezni a házon, hogy az biztonságos és stabil legyen, de remélik, hogy ezután végleg lezárhatják magukban az ügyet.

Szalai Kriszta úgy érzi, az elmúlt évek során nagy önismereti úton ment keresztül. Megtanulta, hogy nemcsak másokért, hanem magáért is ki kell állnia, és fel kell ismernie, mikor kell letennie egy nagy terhet. Bár a vesztes pénzt a gyerekekre és az unokákra is költhették volna, számára fontosabb, hogy stabil erkölcsi értékrendet és érzelmi örökséget hagyjon hátra. Az öt év alatt szerzett tapasztalatok segítették őt abban, hogy a lehető legtisztábban és legbölcsebben készüljön fel a halálra.