A nap legfontosabb hírei – 2024. június 5.

Robert Fico, a szlovák politikus, először szólalt meg a merénylet óta. Az IDEA Intézet felmérése szerint jelentősen növekedett a Fidesz-KDNP támogatottsága a választási kampányhajrában. Dobrev Klára szerint az uniós támogatások felfüggesztéséért egyedül Orbán Viktor a felelős. A Dürer Park eladója a munkák leállításával fenyegette meg a kormányt, Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős államtitkár szerint. A tankerületi vezetők úgy vélik, ha a tanárok nem akarnak túlórázni, akkor gyorsabban kellene dolgozniuk. A koreai akkumulátorgyártók dollármilliárdokat mozgattak meg tavaly. Két kismama halála borzolja a kedélyeket a nyíregyházi kórházban, mindketten néhány napon belül hunytak el. A hét végén, pénteken újra csökken az üzemanyagok ára.

Robert Fico, aki egy korábbi merénylet áldozata volt, most először nyilatkozott az események óta. Az IDEA Intézet legújabb felmérése szerint a Fidesz-KDNP támogatottsága határozottan emelkedett a választási kampány véghajrájában. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció politikusa, kijelentette, hogy az uniós támogatások felfüggesztéséért Orbán Viktor miniszterelnök a felelős. A Dürer Park területén zajló fejlesztések kapcsán a terület eladója a munkák leállításával fenyegetőzött, amire Nagy Márton reagált.

A tankerületi vezetők szerint a tanárok túlórázásának elkerülése érdekében gyorsabban kellene dolgozniuk. Ez a megjegyzés felháborodást váltott ki a pedagógusok körében. A dél-koreai akkumulátorgyártó vállalatok jelentős összegeket mozgattak meg az előző évben, dollármilliárdokat invesztálva a gyártásba és fejlesztésbe. Nyíregyházán pedig mély megdöbbenést keltett, hogy rövid időn belül két kismama is életét vesztette a helyi kórházban. Végül, a héten pénteken az üzemanyagok ára ismét csökkenést mutat, ami a fogyasztók számára kedvező hír.