Részeg tankos gázolt halálra egy sofőrt Belgorod közelében

Előkerült egy felvétel, amelyen az orosz rendőrök elfogják azt a részeg állapotban lévő tankoszt, aki egy autón áthajtva megölte annak vezetőjét Belgorod közelében.

Az eset még június 1-én este történt, amikor egy harckocsi személyzete, akik feltehetően ittas állapotban voltak, váratlanul felhajtott a mezőről a közútra Kraszivo és Golovcsino között, és áthajtott egy ott közlekedő teherautón, valamint annak sofőrjén, aki éppen hazafelé tartott a napi munkából és a helyszínen életét vesztette. A tragikus balesetet a Meduza hírportál is megerősítette, amely szerint az esetnek szemtanúja is volt.

A balesetet okozó tank vezetője a helyszínről menekülni próbált, de a rendőrség 3 kilométerrel odébb megállította. A balesetről készült videó egy civil autóból rögzítette az eseményeket, amelyen a rendőri intézkedés mellett a szétzúzott járművet és annak vezetőjét is láthatjuk, bár azokat ki is pixelezték a felvételen.

A helyi sajtó szerint azon a napon a tank egy másik közeli település közelében is pusztítást végzett, ahol kanyarokat egyenesített ki. A baleset áldozata egy teherautósofőr volt, aki éppen hazafelé tartott a napi munkából.

Ez az esemény azonban nem az egyetlen tragikus incidens, amely az orosz hadsereg részvételével történt a közelmúltban. A donyecki frontvonalon az orosz hadsereg másfél hónapnyi harcot követően elfoglalta Paraszkovijivka falut, amelynek lélekszáma a háború előtt mindössze 52 fő volt. Az elfoglalás után az orosz zászló lobog a település felett, és ezzel megnyílt az út Kosztjantinivka irányába is, amely fontos stratégiai pontnak számít a térségben. A település elvesztését független források is megerősítették. Az orosz hadsereg előrenyomulása a donyecki térségben továbbra is folytatódik, hiszen vasárnap elfoglalták Umanszkét, kedden pedig betörtek Karlivka településre is.