Renault E-Twingo: Kínai segítség az elektromos modellhez

A Renault a kínai piacról kér segítséget az új elektromos Twingo fejlesztéséhez, melynek gyártása Európában fog megvalósulni.

A Renault továbbra is kitart az elektromos Twingo tervei mellett, amelynek vételára 8 millió forint alatt maradna, és a fejlesztéshez távol-keleti támogatást vesz igénybe. A francia autógyártó egy kínai tervező céggel fog együttműködni, hogy versenyre keljen a kis és olcsó elektromos járműveket gyártó kínai riválisokkal, mint például a BYD.

A Renault elektromos járművekkel foglalkozó Ampere részlegének szóvivője szerint a Twingo fejlesztése gyors ütemben halad, és a következő két évben szeretnék befejezni a fejlesztést. A tervezés és a technológia házon belül marad, hiszen a Twingo egy klasszikus modell a Renault történetében. A gyártás is Európában fog zajlani.

A Renault korábban tárgyalásokat folytatott a Volkswagennel egy lehetséges partnerségről, amely során a Volkswagen saját elektromos autójának gyártását is rájuk bízta volna, de a Manager Magazin szerint az üzemi tanács aggályai miatt ez nem valósult meg. Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója sajnálja, hogy az együttműködés nem jött létre, és úgy véli, hogy ez egy elszalasztott lehetőség volt.

Jelenleg nem tisztázott, hogy ki lesz a Renault új partnere, de a Geelyt tartják a legvalószínűbb jelöltnek. Ennek oka, hogy a Renault már korábban is együttműködött a Smarttal a jelenlegi Twingo 3-on, amely márka a Mercedes-Benz és a Geely közös vállalkozása lett 2018 óta. Emellett a Renault és a Geely a "Horse" nevű közös vállalat keretében a hibrid hajtásokon és a belsőégésű motorokon is dolgozik együtt.