Közelharc a kamerán keresztül: Orosz légideszantosok akcióban

A Viral Press és a Reuters által közzétett felvételeken az orosz védelmi minisztérium által közzétett POV stílusú felvételek láthatók, amelyek állítólag az orosz erők és az ukrán csapatok közötti városi harcot örökítik meg.

Az Oroszország védelmi minisztériuma által közzétett felvételeken az orosz légideszantosok egy ukrán erődítmény elleni támadását láthatjuk a Csasziv Jar térségében. Az intenzív közelharc során az orosz katonák épületről épületre haladva hatolnak be, egyikük gránátot dob, miközben társa fedezékbe helyezkedik.

A Donyeck irányában található Csasziv Jar település térségében az Ivanovói Gárda ejtőernyős ezredének Kosztroma gárdájának egységei a légierő és a tüzérség támogatásával állítólag javították a helyzetet a frontvonal mentén, és egy jelentős ukrán erődítményt rohamoztak meg. Az orosz védelmi minisztérium szerint a felvételek ezt az akciót rögzítették.

Egy másik, a régióban történt esemény kapcsán, egy iráni turista merész cselekedete is felhívta a figyelmet az orosz-ukrán konfliktusra. Az illető ukrán zászlós pólóban sétált Moszkva belvárosában, amiért a rendőrök a körzeti kapitányságra vitték. Az orosz hadsereg hiteltelenítése miatt közigazgatási eljárást indítottak ellene, és a bíróság 50 ezer rubel (200 ezer forint) pénzbüntetést szabott ki rá.