Visa She's Next pályázat díjazottjai

Öt magyar vállalkozás részesült kétmillió forintos támogatásban és egy éves szakmai mentorálásban a Visa She's Next női vállalkozásokat támogató programjának keretében.

A Visa She's Next pályázat idén második alkalommal hirdette meg a női vállalkozásokat támogató kezdeményezését hazánkban, melynek során öt vállalkozás nyert kétmillió forintos pénznyereményt és egy éves személyre szabott szakmai mentorálást. A program célja, hogy elősegítse a női vállalkozók sikerét és növekedését.

A díjazottak között van a budapesti ISBN könyv+galéria, amely kortárs képzőművészeti szakkönyvesboltként, kiállítótérként és független kulturális központként működik 2017 óta. A támogatást arra használják fel, hogy online felületüket webshoppá alakítsák, arculati kézikönyvet hozzanak létre, valamint a vállalkozás logóját és honlapját frissítsék.

A Kharisz Vet állatorvosi praxis is a nyertesek között van, amely állateledel-üzletet üzemeltet és oktatási tevékenységet is folytat. A nyereményből konferenciákra, képzésekre mennek és új eszközöket vásárolnak.

A pilisvörösvári Platz Piac, amely termelői piacot üzemeltet, a webshop fejlesztésére és előrendelési lehetőség biztosítására kívánja fordítani a kapott támogatást.

A gyermektáplálási problémákkal foglalkozó Kiskanál Kommandó a nyereményt külföldi online továbbképzésekre és evésterápiás eszközök, játékok, vizsgáló tesztek beszerzésére használja fel.

A TestAir360, egy pilótaalkalmassági teszteket kínáló távvizsgaszoftver is a nyertesek között van, amely légitársaságok és pilótaképző szervezetek számára kínál egyedi, kompetenciaalapú teszteket. A támogatást nemzetközi szakmai fórumokon való bemutatkozásra fordítják, és emellett az OTP Bank által odaítélt különdíjat is megnyerték, amely a digitalizációs fejlettséget díjazza, szintén kétmillió forint értékben.

Az MBH Bank által odaítélt különdíjat a Szenzoros Terápiák Fejlesztőhasználat nyerte, amely a mozgásterápiát használja az idegrendszerileg éretlen, SNI, kevert specifikus, vagy pervazív zavarral élő gyerekek fejlesztésére.

A Visa She’s Next program 2019-ben indult világszerte, és eddig közel négymillió euró támogatást nyújtott 380 női vállalkozásnak.