Megérkezett Orbán Viktor kampánylevele

Az első háztartásokhoz megérkezett Orbán Viktor miniszterelnök kampánylevele, amelyben a kormányfő a június 9-i, vasárnapi sorsdöntő európai parlamenti választás fontosságát hangsúlyozza, kiemelve, hogy a tét a háború vagy béke kérdése.

A választópolgárokhoz írt levélben Orbán Viktor arról ír, hogy a közelgő választás tétje rendkívül magas, hiszen "soha nem volt még ilyen nagy a tét: háború vagy béke, ez a kérdés" . A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás egy héttel korábban jelentette be, hogy a kampány "ötösbe kapcsol", és hogy a mozgósításban Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz .

A kormányfő a levélben kifejti, hogy a magyarok a két világháború árán tanulták meg a háború pusztító hatásait, és ezért Magyarország békepárti álláspontot képvisel . Orbán Viktor szerint a "Brüsszel mai urai" háborúpártiak, akik Európát válságba és háború szélére sodorták, felelősek a migránsok beengedéséért, a genderpropagandáért és az ukrán gabona vámmentes beengedéséért is, ami az európai gazdákat veszélyezteti .

A levélben a miniszterelnök arra is felhívja a figyelmet, hogy a választáson el kell utasítani a "Gyurcsány Ferenc vezette dollárbaloldal" képviselőit, akik a háborúpárti és bevándorlást támogató javaslatokat megszavazták, és a jövőben is hasonlóan cselekednének, mivel "a dollárbaloldal képviselői Brüsszel alázatos szolgái" .

Végül Orbán Viktor hangsúlyozza, hogy csak a Fidesz-KDNP jelöltjei azok, akik Brüsszelben is Magyarország érdekeit képviselik, és hogy ha Európa-szerte a békepárti többség felemeli a szavát, még elkerülhető a legrosszabb . Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovatban megjelent tartalomért azonban az Európai Parlament nem vállal felelősséget .