Orbán Viktor különleges ajándékot kapott

Orbán Viktor miniszterelnök egy különleges ajándékot kapott egy Ilona néni nevű hölgytől, amely állítólag Tisza István egykori miniszterelnök özvegyének, Tisza Ilonának a bicskája volt.

Orbán Viktor kedden Geszten vett részt a felújított Tisza-kastély ünnepélyes átadóján, a nemzeti összetartozás napja alkalmából, ahol beszédet is mondott. Beszédében kiemelte, hogy "egy újabb birodalmi érdek akar háborúba sodorni minket, ám néhány nap múlva a legszélesebb nyilvánosság előtt, választásokon mondhatunk nemet erre" és említést tett Tisza Istvánról is.

Az esemény után egy Ilona néni nevű hölgy lépett oda a miniszterelnökhöz, és egy borítékból előhúzott egy bicskát ajándékozott neki. Elmondása szerint ez a bicska Tisza István feleségének, Ilonának a tulajdona volt, amit ő használt a postával érkező küldemények felbontására. Ilona néni azt is hozzátette, hogy alig engedték be reggel az ajándékkal, mert "nagyon veszélyes, látja? Veszélyes idők vannak!" – reagált erre Orbán Viktor.

Orbán Viktor, Lázár János építési és közlekedési miniszter társaságában, mosolyogva fogadta az ajándékot. A miniszterelnök a régi magyar szokásokra hivatkozva jelképes összeget adott Ilona néninek a bicskáért cserébe, mondván, hogy bajt hoz, ha nem adunk pénzt egy késért. Lázár János magyarázatot adott az asszonynak, elmondva, hogy a magyar szokás szerint, ha valakinek kést adnak ajándékba, pénzt kell cserébe adni, hogy ne legyen vita és harag a felek között.

A videóból nem derült ki, hogy Ilona néni hogyan jutott a bicskához, de megemlítette, hogy gratulál Orbán Viktornak az ország vezetéséért. Orbán Viktor erre csak annyit válaszolt: "Megoszlanak a vélemények.".