100 ezer dollárt tartalmazó széfet talált egy házaspár horgászás közben New Yorkban

James Kane és Barbi Agostini, egy New York-i házaspár, egy 100 ezer dollárt tartalmazó széfet fogott ki mágneses horgászat közben Queensben. A rendőrség megengedte nekik, hogy megtartsák a több mint 32 millió forintnyi pénzt.

A múlt pénteken a Queens-i Flushing Meadows Corona Parkba látogató házaspár a mágnessel ellátott damilt egy patakba dobta, és hamarosan észrevették, hogy valami nehéz akadt a horgukra. A kihúzott tárgy egy széf volt, amely szétázott, megrongálódott 100 dolláros bankjegyeket rejtett, összesen körülbelül 100 000 dollár értékben.

Kane és Agostini tapasztalt mágneshorgászók, akik már korábban is találtak széfet a vízben, de ilyen nagy értékű leletre még nem bukkantak. Ezért döntöttek úgy, hogy értesítik a rendőrséget a leletről.

A rendőrség közlése szerint a széfet nem tudták bűncselekményhez kötni, és nem állapítható meg, hogy kié lehetett. Így a hatóság lehetővé tette a házaspárnak, hogy megtartsák a pénzt.

A bankjegyek állapota miatt azokat nem lehetett volna felhasználni, ezért Agostiniék úgy döntöttek, hogy az egész zsákmányt elviszik a washingtoni pénzügyminisztérium pénzverdéjébe.

A koronavírus-járvány idején kezdtek el foglalkozni a mágneses horgászattal, és 2023-ban szerezték be első készletüket. Korábbi fogásaik között voltak fegyverek, gránátok, de kihalásztak már egy drónt és egy egész motorbiciklit is. A pár a YouTube-on dokumentálja horgászkalandjait a Let’s Get Magnetic csatornán.