Badacsonytomaj független polgármesterjelöltjének kampánya Navracsics Tibor ajánlásával

Badacsonytomaj városát 22 éve vezető Krisztin N. László független polgármesterjelölt újraválasztását Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter is támogatja. Navracsics ajánlása a polgármester programfüzetében olvasható, ahol a miniszter megbízhatónak, dolgosnak és rutinosnak nevezi a településvezetőt, és reményét fejezi ki az együttműködés folytatására.

A programfüzetben Krisztin-Németh László arról is ír, hogy a hét őt támogató képviselőjelölt többségét nem nevezi meg, hogy megóvja őket a befolyásolástól és bántástól. Emellett a választási információk között egy mozgóurna-igénylésről szóló rész is helyet kapott, amelyben a polgármester segítséget ajánl a nyomtatvány beszerzésében, annak ellenére, hogy a választási törvény szerint ilyen felhívás nyilvánosan nem tehető közzé.

A helyi lakosok postaládáiba is eljutott a választási kampányanyag, amely a közösségi médiában is megjelent. A badacsonytomaji önkormányzat dolgozóinak nagy részét idén február elején gyanúsítotti kihallgatásra hívta be a NAV egy hosszú ideje húzódó korrupciós ügy kapcsán.

A város 2018-ban 2,4 milliárd forint támogatást kapott a Balaton partján álló Tátika étterem felújítására, amelynek munkálatai 2020-ra kellettek volna befejeződni, de még 2022-ben is csak a bontásnál tartottak. Az OLAF és a NAV is vizsgálódott a felújítás körül, és a NAV kihallgatta a két önkormányzati ciklus összes helyi képviselőjét a projekttel kapcsolatban. Az önkormányzatot a Közbeszerzési Döntőbizottság bírságolta meg, mert a pályázati pénzből több önkormányzati dolgozónak milliós nagyságrendű összegeket fizettek ki projektmenedzsment címen, miközben a beruházásnak volt saját projektmenedzsercége. A projektet végül elvették az önkormányzattól, és az éttermet idén januárban adták át.