Manuel börtönbe vonulása

Manuel, a The Voice korábbi coacha, közösségi oldalán jelentette be, hogy közel egy hónapos szabadságvesztését kezdi meg egy 2017-es ügy kapcsán.

Manuel nemrég még koncertezett és Párizsban járt, de váratlanul bejelentette, hogy börtönbe kell vonulnia. A részleteket nem részletezte, de elárulta, hogy az ügy 2017-re nyúlik vissza, amikor őt és néhány barátját egy maréknyi fűvel letartóztatták. A Fővárosi Törvényszék megerősítette, hogy az énekes által említett ügyben született elmarasztaló ítélet, és a korábban kiszabott 80 óra közérdekű munka büntetést 20 nap fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre változtatták át, mivel Manuel nem teljesítette a rá kiszabott közmunkát.

Nem világos, hogy ez az esemény összefügg-e azzal az incidenssel, amikor Manuel és két barátja ellopta a Noé Állatotthon adománygyűjtő ládáját és a benne lévő pénzt. Azonban a legújabb pólói eladásából származó bevételt az állatotthonnak ajánlotta fel. Manuel rajongói és barátai is biztosították a támogatásukról a közösségi médiában.

ByeAlex, az X-Faktoros mentora, és Marics Peti is üzent neki, utóbbi "Várunk ki, Tetyi" szavakkal. Miskovits Marci is hozzászólt egy szívvel és "kitartást" felirattal. ByeAlex még viccesen megjegyezte: "Majd viszek be cigit és pénzt!"

Az utolsó szabad estéjén Manuel a párjával, Laurával vacsorázott egy gyorsétteremben, akivel az utóbbi időben többször is szakítottak. Laura Instagram-sztorijában búcsúzott el kedvesétől, "Nagyon fogsz hiányozni" szöveggel és egy szomorú emotikonnal. A börtönbe vonulás előtt pedig piával a kezében búcsúzott egy posztjában, a rajongóktól pedig elnézést kért az elmaradó három koncertje miatt.

Manuel egy másik ügye is van: 2017-ben, még mielőtt ismert lett az X-Faktorban, két társával ellopták a Noé Állatotthon adománygyűjtő perselyét, benne 60 ezer forinttal. Annak idején 50 óra közmunkára kötelezték az elkövetőket, amit nyolc hónapon belül kellett volna teljesíteniük, illetve fejenként 20 ezer forintot is vissza kellett volna fizetniük, Manuelék azonban évekig nem kártalanították a menhelyet. Az eset hatodik évfordulója után pár nappal Manuel kifizette a húszezer forintot, és egy további „gáláns összeget” is adományozott a menhelynek. Az énekes ekkor vállalta a felelősséget tettéért, és minden érintettől bocsánatot kért. Idén május elején aztán kiderült, hogy Manuel a mai napig nem dolgozta le a rá kirótt 50 óra közmunkát, noha több lehetősége is lenne: besegíthetne a menhelyen vagy szervezhet gyűjtést az állatotthon részére.