Újra kihelyezték a Ferencvárosban megtalált választási plakátokat

A múlt héten a rendőrség több mint kétszázötven leszaggatott választási plakátot talált a kilencedik kerületben, melyeket most újra kihelyeztek az aktivisták az I. kerületben.

A Párbeszéd I. kerület közleménye szerint ismét láthatóak azok a választási plakátok, amelyeket a rendőrök a múlt héten fedeztek fel Ferencvárosban, egy vasúti kerítés mellett. V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy a plakátok eltávolítása mögött valószínűleg a Fidesz állhat, bár ezt nem részletezte. Böröcz László, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje viszont ezt cáfolta, és ő is hasonló vádakkal illette V. Naszályi Mártát.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, és az I. kerület Helyi Választási Bizottsága határozatot hozott, amely szerint az elkövetők megsértették a választási törvényt. A IX. kerületi rendőrök egy hete találtak rá a plakátokra a Fék utcában, egy elhanyagolt területen.

A megtalált plakátok között az első kerületi ellenzéki választási koalíció jelöltjeinek képei is szerepeltek, valamint az MSZP-DK-Párbeszéd európai uniós választási plakátjai is. V. Naszályi Márta szerint a plakátokat a várnegyedből szállíthatták el, és a helyszínen talált elvágott gyorskötözők arra utalnak, hogy korábban már kihelyezték őket.

A polgármester hozzátette, hogy a megtalált választási plakátok közül hat körzet jelöltjei szerepelnek, ami szerintük arra utal, hogy a plakátokat több különböző helyszínről szedték össze. A visszarakott plakátokra külön felirat került: „Ez egy plakát a 250-ből, amit szervezetten leszedtek, de mi visszaraktuk!”

A BRFK IX. kerületi Rendőrkapitánysága rongálás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást. Az itt megtalált 255 darab plakát értéke több mint 1 millió forint.