Rekordnyereséget termelt a Grosswiese Zrt., de csak Lázár János részesült belőle

A Grosswiese Zrt., amely Lázár János építési és közlekedési miniszter résztulajdonában van, rekordbevételt és profitot ért el az elmúlt évben, azonban a nyereségből kizárólag a miniszter részesült.

A cég 2023-ban közel 240 millió forint bevételt realizált, amelyből 123 millió forintot tett ki a nyereség. Lázár János résztulajdonában lévő társaság számára ez volt a legjobb év a bevétel és a profit tekintetében, de a profitból csupán az építési és közlekedési miniszter jutott részesedéshez. A tulajdonosok által megszavazott 58 millió forint osztalék kizárólag Lázár Jánosnak került kifizetésre, ami eltér a részvényesi arányoktól.

Lázár János tulajdonrésze a cégben az idők során jelentősen megnőtt, kezdeti 8,1 százalékról mára 40 százalékra emelkedett. A Grosswiese Zrt. tulajdonában álló luxus vadászház, amely Hódmezővásárhelyhez közel, a batidai tanyavilágban helyezkedik el, szintén jelentős profitot termelt. Ezt a vadászházat naponta 500 ezer forintért lehet kibérelni, de a bérbeadás zárt körben történik, elsősorban vadászati turizmust szervező cégek és vadásztársaságok számára.