Kulja András: Magyar Péter el tudja érni, hogy az emberek felálljanak a fotelből

A Tisza Párt EP-képviselőjelöltjei szabad kezet kapnak a kampányban, de óvatosak, mivel új ez a szituáció számukra.

A jelöltek közül Kulja András, aki nem politikus, de Magyar Péter mellett több helyszínen is felszólalt, hangsúlyozza, hogy a kampány során nem kellett engedélyt kérniük a pártvezetőtől, hogy miről beszélhetnek. András áprilisban felmondott mindkét munkahelyén, hogy szabadon beszélhessen az egészségügy problémáiról és teljes mértékben a kampányra tudjon koncentrálni. A legnagyobb problémának azt tartja, hogy nem lehet felhívni a figyelmet a magyar egészségügyi rendszer hiányosságaira, mint például a szakrendelések szünetelése, a háziorvosok hiánya és az eszközhiány. Az Európai Parlamentben szeretné napirenden tartani az Európai Egészségügyi Unió kérdését, és hasznosítani az orvosi tapasztalatait.

Magyar Péter politikai újításai és a Tisza Pártban való részvétel motivációi.

Kulja András elmondása szerint Magyar Péter képes arra, hogy az embereket cselekvésre ösztönözze, és felhívja a figyelmet a rendszer problémáira. András a Kossuth téren szerzett benyomásai alapján döntött úgy, hogy csatlakozik a Tisza Párthoz, mivel úgy érezte, kötelessége tenni valamit egy jobb Magyarországért. Magyar Pétert egy jó értékrendű, tenni akaró embernek ismeri, aki képes volt a rendszer romlottságát belülről is látni és szembeszállni vele.

Varga Judit interjúja és a Magyar Péter elleni vádak.

Kulja András szerint Varga Judit interjúja, amelyben a korábbi igazságügyi miniszter párkapcsolaton belüli erőszakkal vádolta meg volt férjét, politikai célokat szolgált. András hangsúlyozza, hogy Magyar Péter soha nem bántalmazta Varga Juditot, és az interjúban is kiderült, hogy a hangfelvétel, amit Magyar Péter nyilvánosságra hozott, nem a felesége ellen irányult, hanem a kormányzati jogsértésekre akart rávilágítani.

A kárpátaljai magyar kisebbség helyzete és az EU-csatlakozás.

András szerint a jelenlegi magyar kormány politikája ártott a legtöbbet a kárpátaljai magyar kisebbségnek, és belpolitikai célokra használják őket. EP-képviselőként támogatná Ukrajna uniós csatlakozását, mivel ez hosszú távon a kárpátaljai magyarok érdekeit szolgálná, de figyelembe kell venni a csatlakozás komplexitását és az elvárások teljesítését.

A TikTok használata és az egészségügyi edukáció.

Kulja András a TikTokot egészségügyi edukációs célra használja, és szeretné bemutatni az EP-képviselői munkáját is, de nem tervezi, hogy politikai felületté váljon az oldala. Aggályai vannak a TikTok adatvédelmi gyakorlataival kapcsolatban, és EP-képviselőként az adatvédelem megerősítésén szeretne dolgozni. Egyetért az Európai Parlament döntésével, hogy letiltotta a TikTokot a dolgozói telefonján, és külön telefonon használja az alkalmazást.

A dezinformáció elleni küzdelem és a jövő tervei.

Az egészségügyi dezinformáció elleni küzdelemben az edukációt tartja a legfontosabb eszköznek. Ha nem sikerül kijutnia az EP-be, akkor a következő lehetséges időpontban leteszi a sebész szakvizsgát, és megpróbál a magyar egészségügyben dolgozni.