Károly király üzenete Harry hercegnek

Harry herceg és Meghan Markle továbbra is a királyi család fekete bárányainak számítanak, és most Károly király egy kíméletlen lépéssel üzent a fiának.

Károly király állítólag arra kérte András herceget, a botrányba keveredett bátyját, hogy költözzön a windsori, 30 szobás Royal Lodge-ból a Frogmore Cottage-ba, amely korábban Harry és családja otthona volt. Ezzel a lépéssel a király egyértelmű üzenetet küldött Harrynek és Meghannek: mint magánemberek és már nem aktív királyi családtagok, soha nem térhetnek vissza a Frogmore Cottage-ba.

Tom Quinn, királyi író és szakértő szerint Károly király ezzel a döntésével több problémát is egyszerre old meg. Egyrészt világossá teszi Harry számára, hogy mint magánember és inaktív királyi családtag, nem térhet vissza a Frogmore Cottage-ba. Másrészt András hercegnek is üzen, hogy kegyvesztetté válása után nem élhet tovább nagystílű körülmények között. Emellett a lépés azt is jelzi, hogy a királyi család számára fontos személyek, mint például Vilmos és Katalin, megfelelően nagyszabású rezidenciát kapnak. Károly király szándéka, hogy a Royal Lodge legyen az egyetlen olyan rezidencia a windsori királyi birtokon, amely méltó az örökös számára.