Kanye Westet szexuális zaklatás miatt perli korábbi asszisztense, a rapper viszont zsarolással vádolja

Kanye West amerikai rapper és divattervező, aki jelenleg Ye néven ismert, ellen szexuális zaklatás, jogtalan felmondás és szerződésszegés vádjával indított pert egykori asszisztense, Lauren Pisciotta. A US Weekly cikke szerint Pisciotta azt állítja, hogy West több alkalommal is szexuálisan zaklatta, miközben az énekes Yeezy divatvonalát menedzselte és a 2021-ben megjelent Donda című album három számán dolgozott. Azonban West ügyvédje szerint Pisciotta „alkalmatlan volt”, és „indokolatlan összegeket követelt”, többek között 4 millió dolláros éves fizetést.

Lauren Pisciotta szerint Kanye West maszturbált a telefonbeszélgetéseik során és szexuális tartalmú üzeneteket, képeket, valamint videókat küldött neki, köztük olyanokat, amelyeken West éppen szexuális aktust folytat. Pisciotta korábban egy OnlyFans-csatornát üzemeltetett, amely évi 1 millió dolláros bevételt generált számára. West állítólag felvette vele a kapcsolatot, és arra kérte, hogy hagyja abba az OnlyFans tevékenységét, ígérve neki, hogy ugyanannyi pénzt fog keresni, mint amennyit az alkalmazáson keresztül. Pisciotta állítása szerint Westet kezdetben nem zavarta, hogy az Onlyfansen meztelenkedik, de később megkérte, hogy egymillió dollár fejében törölje a csatornáját.

A zaklatási vádak mellett Pisciotta azt is állítja, hogy amikor Kanye West 2022 októberében kirúgta, nem kapta meg a megállapodás szerint járó 3 millió dolláros végkielégítést. Az asszisztens a rapper személyzeti főnökeként dolgozott, és ebben az időszakban összesen 4 millió dollárt keresett.

Kanye West azonban a vádakat visszautasítja és zsarolással vádolja Pisciottát. A rapper szerint éppen ő volt az, aki állandó szexuális próbálkozásokkal zaklatta és zsarolta őt, nem pedig fordítva. West tábora a nőt „kihívó, zavart viselkedéssel” is vádolja, mondván, rendszeresen „szexuális kényszerítés útján” próbált kicsikarni luxuscuccokat, például dizájnertáskákat és egy Lamborghinit. Westék közleményt is kiadtak arról, hogy miután Ye visszautasította a nő közeledését, az 60 millió dollárt próbált kizsarolni belőle.

A BBC szerint Pisciotta a beadványában azt írta, a sztár a munkaviszonya alatt explicit üzenetekkel bombázta őt, amelyek közül néhány pornográf videót is tartalmazott. Egy alkalommal pedig a rapper a magánrepülőgépén egy privát szobában „csapdába ejtette” őt, és a szeme láttára elégítette ki magát. West jogi képviselője alaptalannak nevezte a vádakat, szerinte a nő zsarolta a sztárt, miután az visszautasította a szexuális közeledését, és ezért viszontperli a nőt.

Kim Kardashian 2021 februárjában erősítette meg, hogy hét év házasság után beadta a válópert. Kanye West nem sok időt pazarolt a szinglilétre, 2023 elején újra megnősült, Bianca Censori-t vette el, aki a rapper dizájn-sportcipőkkel foglalkozó cégénél, a Yeezy-nél dolgozott formatervezőként.

Kanye West az utóbbi években legkevésbé sem a zenéjével, sokkal inkább a sorozatos botrányaival kerül be a hírekbe. A Twitter letiltotta, a Balenciaga és az Adidas szerződést bontott vele nyíltan antiszemita kijelentései és más szélsőséges, gyűlölködő megnyilvánulásai miatt, a Grammy-gálán sem látták szívesen, egy pedofíliával vádolt orosz divattervezőt tett meg saját márkája, a Yeezy vezető dizájnerének, előszeretettel posztolgat a párjáról olyan képeket, amelyeken alig takarja valami a testét, tavaly pedig sikerült elérnie, hogy egy velencei cég örökre kitiltsa, miután nyilvánosan szexelt az egyik hajójukon.

A peres eljárás részleteiről és Kanye West további botrányairól a cikk nem tartalmaz további információt.