Juhász Péter a Magyar Péter jelenségről és az indiánosat játszó polgármesterről

Juhász Péter, a Bajnai Gordon-féle Együtt egykori elnöke, aki 2013 és 2018 között volt aktív politikusként jelen, újra a politikai életbe lép. A Blikknek adott interjújában kritizálja kihívóját, az V. kerület jelenlegi polgármesterét, Szentgyörgyvölgyi Pétert, és beszél terveiről a kerület jövőjével kapcsolatban.

Juhász Péter, az Együtt - A Korszakváltók Pártja volt elnöke, aki a párt 0,66%-os választási eredménye után 2018-ban felfüggesztette politikai tevékenységét, a közéletben aktív maradt. Kommunikációs területen dolgozott, több időt szentelt gyermekeinek, és kulturális videócsatornát indított, amelyen kortárs költők szavalják el verseiket. A kampány miatt azonban ez a tevékenység háttérbe szorult.

Juhász a politikai térbe való visszatérését azzal indokolta, hogy nem akarja feladni a harcot a V. kerületért, amelyet Rogán Antal birodalmának tekint, és ahol a jelenlegi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter a miniszter embereként funkcionál.

A választási csapatában olyan személyeket tudhat maga mellett, mint Lukácsi Katalin, és hangsúlyozza, hogy csapatukban tenni akaró, aktív emberek vesznek részt, ellentétben a jelenlegi vezetéssel, ahol a fideszes politikusok gyerekei és a Rogán-klán tagjai foglalnak pozíciót.

Juhász Péter szerint a kerületnek együtt kell működnie a fővárossal, és példaként hozza fel a Széchenyi tér felújításának elmaradását, amelyre uniós források álltak rendelkezésre, de a kerületi vezetés nem adott rá engedélyt.

A Magyar Péter jelenséget említve Juhász úgy véli, az emberek rájönnek, hogy ahol Rogán Antal irányít, ott nem róluk szól az élet. Kiemeli az ólomtartalmú csapvíz problémáját, és kritizálja, hogy a kerületi lakosok nem kaptak megfelelő támogatást a vízszűrő berendezésekhez és a társasházak felújításához.

Polgármesterként elsőként a vízügyeket kezelné, megszüntetné az ingatlaneladások korrupt rendszerét, bevezetné a Tiborcz-adót, és rendbe tenné a kerületi parkolást. Tervei között szerepel a lakóknak mélygarázsokban való parkolást biztosítani, és zöldfelületek létrehozását elősegíteni.

A budapesti parkolás központosítását támogatja, és kritizálja a jelenlegi parkolási rendszert, amely szerinte korrupcióra ad lehetőséget. Juhász Péter szerint a fővárossal közösen kell dolgozni a parkolásügy megoldásán.

Az Erzsébet téren található óriáskerék eltávolítását is tervezi, mivel úgy véli, hogy a kerületi lakosok nem szeretik annak jelenlétét, és a helyükön inkább zöldfelületeket alakítana ki.

Juhász Péter bízik abban, hogy képes lesz legyőzni Szentgyörgyvölgyi Pétert a választáson, és hangsúlyozza, hogy a korrupció elleni küzdelemben és az átláthatóságban látja a siker kulcsát.

A polgármesterrel kapcsolatban Juhász Péter kritikusan nyilatkozik, és arra kéri, hogy fejezzék be a kampányplakátjaik letépkedését, valamint vállalja a nyilvános vitát.