Önismereti alkalmazás a lelki békéért

A modern kor kihívásaira válaszul egy új alkalmazás segíthet abban, hogy jobban megismerjük magunkat és tudatosabban éljük az életünket. A BlissCompass nem csupán egy időkövető eszköz, hanem egyfajta életvezetési mentor is, amely rávilágít, mely szokásaink és tevékenységeink szolgálnak értéket, és melyek távol tartanak minket a céljainktól.

A mai világban gyakran előfordul, hogy az állandó rohanás és a közösségi média sodrásában elveszítjük az időérzékünket, és csak a nap végén döbbenünk rá, hogy robotpilóta üzemmódban pörögtünk egész nap. Kriston Gábor, a BlissCompass megálmodója és folyamatoptimalizálási szakértő szerint az alkalmazás segítségével az emberek képesek lesznek egy személyre szabott életstratégia kialakítására, amely elősegíti a tudatosabb életvitelt. Az alkalmazás által biztosított adatok és visszajelzések révén időben észrevehetőek lesznek a változtatásra szoruló területek.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető, így mindenki számára lehetőséget biztosít, hogy felfedezze és kiaknázza a lehetőségeit, miközben aktívan formálja saját életét. Kriston Gábor hangsúlyozza, hogy a rendszer nemcsak a munkaidő nyomon követésére alkalmas, hanem személyes tevékenységek rögzítésére és értékelésére is. Ezáltal jobban átláthatóvá válik, mire mennyi idő jut a mindennapokban, és szembesít azzal is, mik azok az elemek, amelyek a legtöbb időt rabolják el más, hasznosabb cselekvésektől.

Az alkalmazás használata során rögzíthetjük a napi tevékenységeket és az azokhoz kapcsolódó érzéseinket is, így valós időben láthatjuk, hogy mely tevékenységek töltik fel pozitív energiával, és melyek azok, amelyek esetleg negatív hatással vannak a közérzetünkre. A rendszer lehetőséget ad arra, hogy a tevékenységeket különböző kategóriákba soroljuk, így még áttekinthetőbbé téve, hogy milyen területekre fordítjuk a legtöbb időt.