Az ISIS támadást intézett a bejrúti amerikai nagykövetség ellen

Egy halálos áldozatot és több sérültet követelt az ISIS szerdai támadása a libanoni amerikai nagykövetség ellen. A hivatalos jelentések szerint egy ember életét vesztette, egy másik pedig életveszélyesen megsérült, míg más források szerint két terrorista halt meg az incidens során, és egy harmadik szökésben van.

Az Egyesült Államok bejrúti nagykövetsége megerősítette, hogy lövöldözés történt a bejáratuknál, de az épület és a személyzet jelenleg biztonságban van. A libanoni hadsereg szerint a támadók tüzet nyitottak a nagykövetségre, amelyre a libanoni csapatok válaszlövéseket adtak le.

A támadásban elhunyt személy egy szír állampolgárságú férfi lehet, akit az ISIS tagjaként azonosítottak. A nagykövetség egyik őre is megsebesült az események során, azonban szerencsére csak könnyű sérüléseket szenvedett.

A közösségi médiában megosztott helyszíni felvételeken egy gépkarabélyból lövöldöző, katonai stílusú fekete mellényt és sisakot viselő férfi látható.

Az Egyesült Államok a múlt évben hozott döntést egy erődítményszerű komplexum létrehozásáról a nagykövetség körül, tekintettel arra, hogy a közel-keleti válságok és incidensek esetén a bejrúti követség gyakran válik heves tiltakozások célpontjává.