Győri ETO szurkolók kifütyülték a polgármestert

A győri ETO FC szurkolói nem fogadták kitörő örömmel Dézsi Csaba András polgármestert, amikor megjelent a labdarúgó NB I-be való feljutást ünneplő tömeg előtt.

A győri Széchenyi téren összegyűlt több száz szurkoló ünnepelte vasárnap délután az ETO FC Győr labdarúgócsapatának NB I-be való feljutását. Dézsi Csaba András, a város fideszes polgármestere is megjelent az eseményen, ahol beszédet tervezett tartani. Azonban amikor a műsorvezető felhívta a színpadra, a szurkolók kifütyüléssel és pfujolással fogadták, majd "Mi vagyunk a Győri ETO, hejj, hejj" skandálásba kezdtek, mely hatására a polgármester végül nem mondott semmit.

Az eseményről készült felvételt az önkormányzati Győr Plusz Média törölte az oldaláról, de az incidens egy másik szögből rögzített videója a Dézsi Doki a mi polgármesterünk nevű rajongói oldalon jelent meg, amit Pusztai Gábor, a Fidelitas volt helyi elnöke hozott létre.

A felvételen egyértelműen hallható a közönség reakciója Dézsi megjelenésére. A videó leírásában egy papagáj, egy bohóc és egy V betűt formázó emoji mellett a "Már csak két hét" szöveg olvasható. Dézsi polgármester ismert papagájtartóként és gyakran használja az említett kézjelet, azonban az ugytudjuk.hu szerint az oldal már nem a polgármester csapatának kezelésében állhat.

Dézsi Csaba András korábban is hasonló fogadtatásban részesült. Egy héttel az ETO FC esemény előtt Győrszentivánon, egy Boney M koncerten is kifütyülték, amit ő támogató fütyülésként értékelt.

A polgármester a szurkolók nemtetszését azzal válthatta ki, hogy korábban többször is bírálta az ETO csapatát, miközben a Gyirmót FC-ről, egy másik győri klubról, pozitívan nyilatkozott, mondván, hogy a klub "visszaadta a futballba vetett hitemet!". Emellett a polgármester kijelentése, miszerint "komolytalan ember, aki a kihívójára szavaz", tovább növelhette a népszerűtlenségét. Dézsi egy kampányeseményen válaszolt így arra a kérdésre, hogy vállalna-e vitát Pintér Bencével, aki a mérések szerint a legesélyesebb kihívója lehet a közelgő választáson. Pintér Bence, egykori újságíró és a Tiszta Szívvel a Városért civil jelöltje szerint Dézsinek bocsánatot kéne kérnie azoktól a győriektől, akik rá fognak majd szavazni, és ő nem gondolja, hogy aki nem rá szavaz, az ne lenne komoly ember.

Dézsi Csaba András továbbra sem hajlandó vitázni Pintér Bencével, aki a kampányban azt állította, hogy az önkormányzat hulladékgazdálkodási cégének egyik alvállalkozójától két győri fideszes politikus érdekeltsége milliós összegre rúgó megbízásokat kapott. Dézsi ezt azzal indokolta, hogy Pintér először civilnek mondta magát, aztán összefogott az ellenzéki pártokkal. Azt is felhozta a polgármester, hogy Pintér Bence azt állította, hogy ő polgármesterként jogtalanul vette fel a 35 éves munkaviszonya után járó jubileumi jutalmát, s emiatt Pintért nem jogerősen a bíróság próbára bocsátotta, ami ellen Dézsi kihívója fellebbezett.

Dézsi a városrendészet munkájáról is beszélt, kiemelve az együttműködést a rendőrséggel és a helyi drogbárók elleni fellépést. Egy lakossági fórumon a városrendészet képviselője szerint nem tapasztaltak "ferde hajlamú emberek" általi mutogatást, de oda fognak figyelni, míg a polgármester hozzátette, hogy ő is szokott a környéken járni, de neki senki sem mutogatta magát.

A polgármester elődjéről, Borkai Zsoltról is szót ejtett, cáfolva annak állítását, hogy 14 milliárd forinttal a kasszában adta át neki a várost, mondván, hogy csak 9,6 milliárd volt a kasszában, amikor átvette. Dézsi szerint jelenleg 22 milliárd van a város kasszájában, és kialkudta a kormánynál, hogy a 12 milliárdos sztolidaritási hozzájárulásból 6 milliárdot visszakapjon Győr.

Dézsi Csaba András kijelentése, miszerint "nem csak Pintér Bence komolytalan, hanem az is komolytalan, aki rá szavaz” tovább erősítette a polgármester és a városvezető közötti feszültséget. Az esetről készült videót Pintér tette közzé Facebook-oldalán. Dézsinek több további kihívója is van, a várost korábban fideszes színekben vezető, majd szexbotrányába belebukó Borkai Zsolt és a 2019-ben épp Borkai ellen sikertelenül próbálkozó DK-s Glázer Tímea is indul a polgármesteri címért, de a Mi Hazánknak és két helyi civil szervezetnek is van jelöltje.