Tragikus baleset Franciaországban: gyermekbiciklisták közé hajtott egy idős sofőr

Franciaországban, La Rochelle városában egy 83 éves autós belehajtott egy kerékpározó gyerekek csoportjába. A baleset következtében hárman életveszélyes állapotban vannak, további heten súlyos sérüléseket szenvedtek.

A nyugat-franciaországi La Rochelle-ben történt a szörnyű esemény, amikor egy 10 fős gyermekcsoportot ért a tragédia. A gyerekek sorban kerékpározva haladtak az úton, amikor az idős sofőr az ellenkező irányból hirtelen beléjük száguldott.

A helyszínen jelen lévő szemtanúk pánikszerűen számoltak be a történtekről, a gyerekek fájdalmukban és rémületükben sikoltoztak. A mentőszolgálatok azonnal a helyszínre siettek, egyiküknek mentőhelikopterrel Poitiers városának egyik kórházába kellett szállítani, ahol életmentő beavatkozást végeztek rajta. A másik két kritikus állapotban lévő gyermeken is hasonló műtéteket hajtottak végre.

A közösségi médiában közzétett képek tanúsága szerint az ütközésben részt vevő sárga Renault Twingo első lökhárítóján jelentős károk keletkeztek, a kerékpárok pedig kicsavart vázakként hevertek az úttesten.

A baleset helyszínén a katasztrófavédelmi szervek nagyszabású mentési akciót hajtottak végre, amelyben 32 tűzoltó, hét mentőautó és a helyi rendőrség egységei vettek részt. Az idős sofőrrel szemben alkohol- és kábítószer-teszteket végeztek, amelyek negatív eredményt mutattak. A rendőrség megkezdte a baleset körülményeinek kivizsgálását. Az 83 éves nőt először letartóztatták, de később, állapota miatt, kórházba szállították.

A Mirror információi szerint a fiatalok rendszeresen kerékpároztak együtt az iskolai foglalkozások után, és a baleset napján is éppen egy ilyen túrán vettek részt. A csoportot két foglalkozásvezető is kísérte.

A fent említett baleset Franciaországban történt, és nincs kapcsolatban Ben Stiller családjának Roland Garroson történt látogatásával, ahol a színész feleségével és ritkán látott nagylányával izgulta végig a tenisz mérkőzéseket.